Főoldal
 
SZEGED
SZENTES
HÓDMEZŐVÁSÁRHELY
SZOLNOK-SZANDASZŐLŐS
BUDAPEST
MEZŐKOVÁCSHÁZA
DUNAKESZI

MAGUNKRÓL

A Dr. Weiss Patikák csoportot létrehozó társaság, a Dr. Weiss Patika Kft. 2009. augusztus hónapban alakult. A cég megalapításának célja az volt, hogy a gyógyszer kiskereskedelemben a nagy patikaláncok megjelenése miatt megerősödött versenyben a társaság által nyújtott komplex szolgáltatásokkal segítséget nyújtsunk az önállóan működő családi gyógyszertáraknak, illetve az azokat működtető gyógyszerészeknek.

A patikaláncok térnyerése, és különösen az általuk alkalmazott újszerű marketing eszközöknek az önállóan működő patikákra gyakorolt negatív hatásai világossá tették, hogy a piacon maradásukhoz a szakszerű és lelkiismeretes gyógyszerészi munka már önmagában nem elégséges. Egyértelművé vált, hogy - a kiskereskedelem egyéb területeihez hasonlóan - a gyógyszertáraknak is professzionális marketing stratégiát és vállalati irányítást kell alkalmazniuk a patikai vásárlók becsalogatásához és törzsvevőkénti megtartásához.

Az egyre élesedő verseny és a gyógyszerek állami finanszírozására szánt források folyamatos megkurtítása miatt a gyógyszertárak jelentős árbevétel és árrés csökkenést szenvedtek el, amelyre egyáltalán nem voltak felkészülve. Ennek hatására sok patikaüzemeltető cég és gyógyszerész került nehéz gazdasági helyzetbe. A korábbi, eredményes működéshez való visszatérés csak racionalizálással, költségcsökkentéssel és ezzel egyidejűleg marketing fejlesztéssel valósítható meg. Ehhez pedig az kell, hogy a gyógyszertárat ezentúl nem csak szakmailag, de mint vállalkozást is a modern kor követelményeinek megfelelően kell irányítani és működtetni.

Dr. Weiss Patika Kft. arra vállalkozik, hogy a gyógyszer kiskereskedelem különböző területein kiváló szakmai tapasztalatokat szerzett szakértők bevonásával átvilágítja a csoporthoz csatlakozni kívánó gyógyszertárat. Ennek kapcsán megvizsgáljuk és értékeljük a cég szakmai, gazdasági és személyzeti állapotát. Majd ezt követően - a megbízó igényéhez, ill. anyagi lehetőségéhez mérten - javaslatot teszünk a szükséges változtatásokra.

Véleményünk szerint a legnagyobb segítséget azonban az általunk alapított és üzemeltetett Dr. Weiss Patikák csoporthoz való csatlakozás felajánlásával nyújtjuk partnereinknek. Tapasztalataink szerint az általunk biztosított know-how mindenképpen segítséget jelent a versenytársakkal szembeni küzdelemben.
A Dr. Weiss Patikák csoporthoz csatlakozott patikák az általuk igénybe vett komplex szolgáltatások segítségével egyrészt potenciális költségcsökkentő, másrészről bizonyítottan árbevétel és árrés növelő hatást tudnak elérni.

Minden csatlakozott gyógyszertár vonzó feltételekkel tudja kiszolgálni a vásárlóit, több ügyfélre tesz szert és ezzel egyfajta törzsvásárlói kört biztosít magának, mely stabil és folyamatosan növekszik. Ezzel pedig megelőzheti a konkurenciával szembeni esetleges lemaradást.

A csoport tagjai által igénybe vehető szolgáltatások:
 • Összehangolt reklám és marketing tevékenység,
 • Egységes beszerzési feltételek érvényesítése beszállítókkal szemben,
 • Az összefogott, közös beszerzési potenciál folyamatos növelése, a partnerpatikák közötti belső szinergiák kiaknázása,
 • Folyamatos szakmai tanácsadás, támogatás,
 • Egységes elveken alapuló vállalatirányítás,
 • Egységes számítástechnikai háttér,
 • Egységes elveken alapuló humánpolitika.
Természetesen nemcsak a partnereknek, hanem a vásárlóknak – betegeknek is rendkívül hasznos a csoporthoz csatlakozott gyógyszertárak szolgáltatásainak igénybe vétele. Az ügyfelek az alábbi előnyöket élvezhetik a tagpatikákban való vásárláskor:
 • Hasonlóan magas színvonalú szolgáltatások a tagpatikákban,
 • Nagy árukészlet,
 • Jelentős, azonnali költségmegtakarítás a Kedvezménykártya használatával,
 • Folyamatos tájékoztatás az akciókról,
 • Versenyképes árak a csoport általi közös termékbeszerzésből fakadóan,
 • Igény esetén gyógyszerek házhoz szállítása, hiánycikkek beszerzése.
Dr. Weiss Patikák csoport elsődleges célja tehát az, hogy vásárlóink a lehető legmagasabb szintű szolgáltatásokat kapják a csoporthoz csatlakozott gyógyszertárakban.
RÓLUNK
A Dr. Weiss Egészségpatikák csoportot létrehozó társaság, a Dr. Weiss Patika Kft. 2009. augusztus hónapban alakult. A cég megalapításának célja az volt, hogy a nagy patikaláncok megjelenésével a gyógyszer kiskereskedelemben megerősödött versenyben a társaság által nyújtott komplex szolgáltatásokkal segítséget nyújtsunk az önállóan működő családi gyógyszertáraknak, illetve az azokat üzemeltető gyógyszerészeknek.
HÍRLEVÉL
Iratkozzon fel hírlevelünkre
  
Minden jog fentartva © 2019 Dr. Weiss Patika